Klik hier om de petitie te ondertekenen380 kV bij Floriande ondergronds!

 
‘Koeien of Mensen’ we hoorden het minister Verhagen herhaaldelijk zeggen in het Algemeen Overleg van afgelopen 9 juni. Voor ons een bewijs dat een van onze campagnepeilers ‘Koeien of Kinderen? Ondergronds nu!’ in Den Haag is gehoord en opgepakt.  Want er is goed nieuws: de minister pleit nu dat de 380kv hoogspanningslijn weliswaar om West in plaats van Oost gaat, maar ter hoogte van Floriande 5 kilometer ondergronds gaat! Deze ondergrondse kilometers worden weggenomen uit het Groene Hart. De minister kiest daarmee voor mensen in plaats van koeien. Een bevredigend resultaat van alle inspanningen van 380nee! Hiermee wordt onze ongerustheid over gezondheidsrisico’s, waardedaling van onze woningen en horizonvervuiling vrijwel helemaal weggenomen. We kunnen met plezier blijven wonen in Floriande! 
Waarom om West en niet via het oorspronkelijk geplande Oost? Minister Verhagen bleef in de argumentatie ernstig in gebreke, maar kwam er uiteindelijk wel mee weg. Tweede Kamerlid Samsom van de PvdA blijft bij het standpunt dat het Oosttracé de enige juiste keuze is en weigert in te stemmen met het nieuwe voorstel van Verhagen. Tweede Kamerlid Jansen (SP) vind ook het Oosttracé de beste keuze, maar kan leven met 5 kilometer ondergronds bij Floriande, mits ook  1 kilometer ondergronds bij de dorpskern van Rijp-Wetering gehandhaafd blijft. Samen met de kamerleden Verburg (CDA, Leegte (VVD) en Van Bemmel (PVV) geeft hij de minister ‘groen licht’ om in overleg met de locale overheden dit plan nader uit te werken.
In november zal het plan aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd. Het actiecomité 380nee is inmiddels een stichting geworden. In deze hoedanigheid blijven wij in contact met de gemeente, provincie en kamerleden en zullen u blijven informeren over de vorderingen. Rest ons nog iedereen - inclusief onze sponsors - te bedanken voor de inzet, steun en/of komst naar Den Haag!
 


Een kleine 200 Florianders togen gisteren naar Den Haag om het Algemeen Overleg bij te wonen. Een mooie opkomst die de minister en kamerleden zeker niet is ontgaan, want tijdens het overleg excuseerde de voorzitter zich omdat er niet genoeg capaciteit was geregeld om iedereen toe te laten. In eerste instantie stonden er bijna 100 mensen voor een dichte deur waarvan er later alsnog enkele tientallen naar binnen mochten. Dit terwijl de griffie ruim van te voren door 380nee op de hoogte was gesteld van het aantal actievoerders dat zich ingeschreven had.  Maar het resultaat blijft: 5 km ondergronds bij Floriande!

Bijgaand nog een link naar het persbericht van de gemeente Haarlemmermeer:  pb 067 2011 Blijdschap en onbestemd gevoel over '380 kV'.pdfhttp://www.gopetition.com/petition/43706.htmlOndergronds_files/pb%20067%202011%20Blijdschap%20en%20onbestemd%20gevoel%20over%20%27380%20kV%27.pdfOndergronds_files/pb%20067%202011%20Blijdschap%20en%20onbestemd%20gevoel%20over%20%27380%20kV%27.pdfshapeimage_4_link_0shapeimage_4_link_1shapeimage_4_link_2

Deze website is het initiatief van:

Charlotte Nugter (eiland 8)

Marcel Zedel (eiland 11)

Willem Vraets (eiland 8)

Jan Wiercx (eiland 8)

Esther Nugter (eiland 2)

Remko & Ingrid Huijgen (eiland 3)

Melvin Visser (eiland 7)

Bob de Vries (eiland 7)


Volg ons via Twitter #380nee


Bent u ook tegen het westtrace? Kom dan in actie. Uw hulp is meer dan welkom! Neem contact met ons op via info@380nee.nl